ΕΙΣΑΓΩΓΗΠρεσβύτερος - Θεοδόσιος Ι. Δενδρινός Οικονόμος

Η συγγραφή του Βιβλίου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στο πρώτο μέρος χρησιμοποιούσαμε αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων και έγγραφα από το αρχείο της ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης.

Επίσης υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες από την υποδοχή των ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης στην Ιθάκη.

Στο δεύτερο μέρος εξιστορούμε το χρονικό της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Των Αγίων στο Περαχώρι της Ιθάκης.

Εκ βάθους καρδιάς ευχαριστούμε την εκ Θέρμης Μυτιλήνης Κ. Βασιλική Ράλλη , η οποία προλόγισε το παρόν και διεδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στα συγκλονιστικά γεγονότα της ευρέσεως των Ιερών Λειψάνων των Αγίων από το 1959 έως το 1962.

Ευχαριστούμε τον κο Ευάγγελον Βαλσαμάκη και τη σύζυγο του Ξενούλα για τις αφηγήσεις τους και την αμέριστη συμπαράσταση του στην έκδοση του παρόντος.

Ευχαριστώ τον πολυσέβαστο και αγαπητό μου πατέρα Παναγιώτη Ράπτη για τη δική του σημαντική συμμετοχή, ο οποίος με ομάδα χριστιανών συνεργάστηκε για την ετοιμασία της υποδοχής.

Ευχαριστώ όλους εκείνους οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλον τρόπο βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίο αυτού. Ας ευχηθούμε ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης να δίνει φώτιση κι ευλογία σε όλους μας.

Πρεσβύτερος
                                               Θεοδόσιος Ι. Δενδρινός
                                                          Οικονόμος